Despre noi

Ambasadorul României în Republica Tunisiană

 

E.S. Dan Stoenescu

Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al României în Republica Tunisianã

 

 

Domnul Dan Stoenescu s-a nãscut la 4 noiembrie 1980 la Constanța. Este diplomat din anul 2007. În perioada 2015-2016 a deținut funcția de ministru delegat pentru relaţiile cu românii de pretutindeni în Ministerul Afacerilor Externe.

În calitate de diplomat şi-a desfăşurat activitatea în cadrul ambasadelor României la Madrid și Beirut. În perioada 2011 – 2013 a fost președinte al European Union National Institutes for Culture în Liban, pentru două mandate consecutive, ca reprezentant al Institutului Cultural Român. De asemenea, în perioada 2009 – 2010, a coordonat activitatea Diviziei Originarii din România, din cadrul Ministerului Afacerilor Externe. 

Este membru fondator al asociaţiei Liga Tinerilor Români de Pretutindeni dezvoltând proiecte în sprijinul românilor din vecinătatea apropiată.

A activat în cadrul mai multor agenţii specializate ale Organizaţiei Naţiunilor Unite şi organizaţii neguvernamentale din Statele Unite ale Americii, America Latină şi Orientul Mijlociu.

În anul 2003, a obținut licența în Studii Internaționale de la Austin College din Texas, SUA, iar în anul 2005 a obținut o diplomă de master în Globalizare și Dezvoltare de la Universitatea Warwick din Marea Britanie. A absolvit cursurile post-universitare cu specializarea Migrație Forțată și Studii asupra Refugiaților la Universitatea Americană din Cairo (2006). Totodată, deţine titlul de doctor în Științe Politice, acordat de Universitatea din București (2009).

A urmat, de asemenea, o serie de cursuri de specializare la Colegiul European de Securitate şi Apărare din Belgia, Institutul Matías Romero din Mexic şi la Institutul de Relaţii Internaţionale Clingendael din Olanda.

Vorbește fluent engleză, spaniolă, franceză, italiană şi are cunoştinţe de limbă portugheză şi arabă.

Dan Stoenescu a fost acreditat în calitate de ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al României în Republica Tunisiană de președintele României, prin decret prezidențial, la 17 martie 2017, începându-și oficial mandatul odată cu prezentarea scrisorilor de acreditare preşedintelui Republicii Tunisiene, Beji Caid Essebsi, la 3 mai 2017.

 

Mic dejun de lucru francofon la reședința Regatului Belgiei

06.02.2020

La reședința Regatului Belgiei, Excelența Sa ambasadorul României dl. Dan Stoenescu, a…

Participarea Ambasadorului României la proiecția în direct a programului „99 zile: Președinția”

03.02.2020

Ambasadorul României, domnul Dan Stoenescu, a participat la invitația Inițiativei Munathara la…

Întâlnirea ES Dan Stoenescu cu domnul Souhaib Ouadhane, deputat de Tataouine în Adunarea Reprezentanților Poporului (ARP)

30.01.2020

Ambasadorul României ES Dan Stoenescu s-a întâlnit astãzi cu domnul Souhaib Ouadhane, deputat…

Programul de lucru pe data de 24 ianuarie, Ziua Unirii Principatelor Române

23.01.2020

Vă informăm că data de 24 ianuarie, Ziua Unirii Principatelor Române, este zi de sărbătoare…

Primirea Ambasadorului României Dan Stoenescu de către Președintele Republicii Tunisiene, Kais Saied

22.01.2020

Excelența Sa Dan Stoenescu, ambasadorul României la Tunis, a fost primit de Președintele…