Despre noi

Ambasadorul României în Republica Tunisiană

 

E.S. Dan Stoenescu

Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al României în Republica Tunisianã

 

 

Domnul Dan Stoenescu s-a nãscut la 4 noiembrie 1980 la Constanța. Este diplomat din anul 2007. În perioada 2015-2016 a deținut funcția de ministru delegat pentru relaţiile cu românii de pretutindeni în Ministerul Afacerilor Externe.

În calitate de diplomat şi-a desfăşurat activitatea în cadrul ambasadelor României la Madrid și Beirut. În perioada 2011 – 2013 a fost președinte al European Union National Institutes for Culture în Liban, pentru două mandate consecutive, ca reprezentant al Institutului Cultural Român. De asemenea, în perioada 2009 – 2010, a coordonat activitatea Diviziei Originarii din România, din cadrul Ministerului Afacerilor Externe. 

Este membru fondator al asociaţiei Liga Tinerilor Români de Pretutindeni dezvoltând proiecte în sprijinul românilor din vecinătatea apropiată.

A activat în cadrul mai multor agenţii specializate ale Organizaţiei Naţiunilor Unite şi organizaţii neguvernamentale din Statele Unite ale Americii, America Latină şi Orientul Mijlociu.

În anul 2003, a obținut licența în Studii Internaționale de la Austin College din Texas, SUA, iar în anul 2005 a obținut o diplomă de master în Globalizare și Dezvoltare de la Universitatea Warwick din Marea Britanie. A absolvit cursurile post-universitare cu specializarea Migrație Forțată și Studii asupra Refugiaților la Universitatea Americană din Cairo (2006). Totodată, deţine titlul de doctor în Științe Politice, acordat de Universitatea din București (2009).

A urmat, de asemenea, o serie de cursuri de specializare la Colegiul European de Securitate şi Apărare din Belgia, Institutul Matías Romero din Mexic şi la Institutul de Relaţii Internaţionale Clingendael din Olanda.

Vorbește fluent engleză, spaniolă, franceză, italiană şi are cunoştinţe de limbă portugheză şi arabă.

Dan Stoenescu a fost acreditat în calitate de ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al României în Republica Tunisiană de președintele României, prin decret prezidențial, la 17 martie 2017, începându-și oficial mandatul odată cu prezentarea scrisorilor de acreditare preşedintelui Republicii Tunisiene, Beji Caid Essebsi, la 3 mai 2017.

 

Centrul de Cultură şi Ştiinţă al României la Tunis și Lectoratul de limba română își încep activitatea în Tunisia

17.01.2020

În marja evenimentelor prilejuite de Ziua Culturii Naționale, la data de 16 ianuarie a avut…

Intâlnirea ES Ambasador Dan Stoenescu cu Rached Ghannouchi președintele Adunării Reprezentanților Poporului

16.01.2020

Ambassadorul României Dan Stoenescu s-a întâlnit cu Rached Ghannouchi, președintele Adunării…

15 ianuarie - Ziua Culturii Naționale si aniversarea a 170 de ani de la nașterea poetului național Mihai Eminescu

15.01.2020

Astăzi, 15 ianuarie, sărbătorim în Țară, dar și în întreaga lume Ziua Culturii Naționale. …

Registrul Unic al cetăţenilor români din Republica Tunisiană

14.01.2020

Creşterea substanţială a dimensiunii comunităţii româneşti din străinătate şi a gradului…

Burse oferite cetăţenilor străini de statul român prin MAE

30.12.2019

Programul de burse oferite de statul român, prin Ministerul Afacerilor Externe, cetăţenilor…